Alba Regia Nyugdíjas Egyesület

Térkép

Az Európai Közösség eredetileg azzal a szándékkal hozta létre a PHARE-programot, hogy támogassa Magyarországot és Lengyelországot a rendszerváltás keretein belül folyó  gazdasági és politikai átalakulást, és hogy  ez a folyamat zökkenőmentesen és visszafordíthatatlanul menjen végbe. Ennek magyarországi végrehajtása során különböző folyamatokra, célokra kellett pályázni.

1995-ben egyesületünk is sikeresen pályázott. A rendelkezésünkre nyújtott több milliós támogatás akkor óriási ösz- szegnek számított, melyből megnyitottuk és fejlesztettük a szolgáltatóházunkat, illetve az itt működő szolgáltatásainkat (fodrászat, tévészerelés, gázszerelés, cipészet, ezermester szolgáltatás). Szolgáltatásaink nyíltak, azokat már a kezdettől fogva bárki igénybe vehette, s ez jelenleg is így van. 

Még zajlottak az utazások, amikor 2001-ben számítógépes termet alakítottunk ki, ahol az országban elsőként szerveztük meg a nyugdíjasok ez irányú képzését. Büszkén mondhatjuk el, a Számítástechnikai és Ügyvitelszervezési Vállalat székesfehérvári igazgatóságának segítségével rövid időn belül több mint 200 főt tanítottunk meg a számítógépes alapismeretekre. A képzés olyan jól sikerült, hogy a generációs programhoz (nagyszülő-unoka) csatlakozva jó színvonalú vetélkedőket tudtunk szervezni és lebonyolítani nagyszülők és unokák közreműködésével. /Sajnos az eszközök az idők során teljesen elavultak, így el kellett azokat távolítani6

2017. évben az Önkormányzat támogatása révén sikerült részlegesen felújítani az épületet. Megtörtént a nyílászárok cseréje, kicserélték a fűtési csöveket, kifestették a közösségi tereket. Új tűzhely, hűtőgép is támogatja a klubok munkáját.

2018 elejére maradt az új TV és CD lejátszó elhelyezése és beüzemelése. Ezeket a klubok már aktívan használják az összejöveteleik során. 

2019 az újabb felújítás éve. Az év során elkészült az udvar részleges átalakítása is. Van már szabadtéri tűzrakó is. 

2020 a karantén éve. Az év első felében szinte végig üres maradt sajnos a Ház, így védve az idejáró idősebb embereket a fertőzés esetleges terjedésétől. Az őszi időszak ugyan kisebb aktivitással kezdődött, előnyben részesítve a szabadtéri összejöveteleket.

 

Az épült előlről