Alba Regia Nyugdíjas Egyesület

Vízügyi Nyugdíjas Klub

Klubvezető: Török Tiborné Eszter

Tel: +36 20 579 8422

e-mail: torok_eszter[kukac]t-online[pont]hu

Cím: Vízügyi Igazgatóság Balatoni u. 6.

Térkép

Időpont:  hétfő 15 óra

Bemutatkozás

Programok

Galéria

 

A klub viszonylag későn, 2002. október 3-án alakult meg 33 fővel, dr. Faragó Józsefné vezetésével, aki azóta is erős kézzel, hatékonyan irányítja, szervezi  a tagság életét. Hogy jó munka  folyik a klubnál, az is bizonyítja, hogy a létszám 61 főre emelkedett. Az elnevezésből is kiderül,  hogy a tagok korábban  a vízügyes területen dolgoztak és ezért programjukban is erősen dominál  a szakmai jelleg, együtt gondolkodás.

Az egyesülethez a klub 2003-ban csatlakozott, annak erős oszlopát jelenti.

A foglalkozásokat kéthetente tartják, a Vízügyi Igazgatóság által biztosított helyiségben.

Éves programjukat közösen tervezik meg, melyben kiemelkedő szerepet kap a Vízügyi Világ- nap és a nyugdíjas dolgozók találkozója.

A klub folyamatosan részt vesz a városi  rendezvényeken, nagyon  szép eredményeket értek el a kulturális seregszemléken, nyugdíjas sportvetélkedőkön és az egyesület által meghirdetett vetélkedőkön.

VISSZA

Kirándulni is szeretnek, s ahol  lehet, összekötik azt a szakmai látnivalókkal. (Pl.: Velencei-tó

– 2008, Kis-Balaton—Zalavár – 2010, Sióagárd – árvízkapu – 2009, Tolna megye – Duna projekt bejárása – 2014.)

VISSZA

Képek a klub életéről:

 Vízügyes Nyugdíjas Klub                   

 Vízügyes Nyugdíjas Klub                   

2021[TE1] -es év  képekben[TE2] [TE3] [TE4] 

2021. január-2021. május: Megkezdődött a koronavírus járvány elleni oltakozás, de a megfelelő számú beoltott eléréséig (5 millió fő) még tilos volt gyülekezés.  

2021. május 31. :                                      

Az év első találkozása a Bányatónál, de zivatar miatt mégis csak zárt térben.

 

             

 

 

 

 

 

2021. június: Balatonkenese, az elmaradt születésnapok ünneplése.

 

 

 

 

 

2021. július: Kirándulás Bodajkra a kegytemplomba, ahol hangversenyt ad Mórocz Tamás plébános  úr és Tóth János klubtagunk.

2021. augusztus:

Faragóné Mária 80. születésnapjának ünneplése a „Beszédes” teremben a VIZIG-nél.

  

 

 

 

      

2021. szeptember:

Tatára tervezett buszos kirándulásunkon az Öreg tó partján sétálva megtekintettük az Eszterházy kastélyt, melyet egy kisvonatos városnézés követett.  Bejártuk a város jellemző pontjait, a főteret, Kálvária dombot, Angol parkot. Ebéd után 2000-es évektől újra feltörő Fényes karsztforrások által alkotott lápvidéket jártuk be, ahol a gyönyörő tavirózsák mellett a láperdő különleges növény és állatvilágát is megcsodálhattuk.

 

 

 

2021. október: Kirándulás a Csókakő-i várban. Az idő sajnos nem nekünk kedvezett. hideg, ködös idő volt, de mi azért vállaltuk az utat. Az idegenvezető a vár bejáratánál várta csoportunkat, és lelkesen magyarázta a vár történetét, mely bizony nagyon romos állapotban maradt az utókorra. Felépülését a lelkes -1995 alakult - Várbarátok Társaságának, valamint jelentősebb állami támogatásnak is köszönheti. Ma már mint egy „igazi vár „ várja a látogatókat.