Alba Regia Nyugdíjas Egyesület


 Alsóvárosi Nyugdíjas Klub

Klubvezető: Viniczai Istvánné Anna

Tel.: +36 30 388 4645

e-mail: viniczai.a [kukac] freemail [pont] hu

Cím: Sóstó Aréna Csíkvári út

Térkép

Időpont: szerda 15 óra

Bemutatkozás

Programok

Galéria

Az Alsóvárosi klub Berta Istvánné vezetésével 1990-ben alakult meg. Fő célunk a településrész nyugdíjasainak összefogása, részükre tartalmas, ugynakkor szórakoztató kikapcsolódás biztosítása, különböző programokon keresztül. Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesületez 1991-ben csatlakoztunk.
A klub jelenleg 41 fővel működik, az Aranykorona Zrt. Börgöndi u 53. szám alatti épületében. A havi 2-3 foglalkozáshoz sok segítséget kapunk az említett Zrt-től és az Alsóvárosi Kulturális Egyesülettől.
2012-ben vezetőváltásra került sor. Az új klubvezető Czifra Attiláné lett, aki az éves programot öt klubtag bevonásával állítja össze és terjeszti jóváhagyásra a klubtagok elé.
A klub programja széles körű, azonban a tagság magas kora miatt kerüljük a fizikai erőkifejtéssel járó gyalogtúrákat. Ugyanakkor nagy kedvvel veszünk részt a kézműves foglalkozásokon, irodalmi délutánokon, s kedveljük a színjátszást és a népdal és néptánc tanulást. Farsangra, és karácsonyi ünnepségünkre mindig klubtagok által összeállított és előadott műsorral készülünk. 
Külön figyelmet érdemel, hogy szorosan együttműködünk a Sóstói Nyugdíjas klubbal.
A Klub mottója: „Ismerd meg hazádat”, melynek szellemében sokszor kirándulunk. Álljon itt a teljesség igénye nélkül egy-két hosszabb autóbuszos túra: 1993 – Zalakaros, 1996 – Kecskemét/Kalocsa, 1997 – Nagyatád, 2000 – Káli medence, 2001 és 2011 – Krisnavölgy, 2002 – Erdély, 2004 – Dunántúli körutazás, 2005 – Eger, 2006 – Szeged, 2007 – Pápa, 2008 – Pécs, 2010 – Debrecen/Nagyvárad, 2012 – Pozsony, 2013 – Ópusztaszer, 2014 – Zirc/Bakonybél, 2015 - Dunakanyar, 2016 - Tata/Majk, 2017 - Balaton körút, 2018 - Veszprém, Várpalota.

A tavalyi évben szerveztünk még Velencei - tó körüli kirándulást is, melynek keretében megnéztük Dinnyésen a mini Várparkot, Kápolnásnyéken a Vörösmarty emlékházat, a nadapi Palermói Szent Rozália katolikus templomot, valamint Pákozdon Miska huszárt. Ezen kívül ellátogattunk Budapestre a Várnegyedbe, városnéző kis-vonattal néztük meg Székesfehérvár belvárosát, valamint a Bory várat, és kellemes sétát tettünk a megújult Sóstón.

A kirándulásokon túl megemlékeztünk még állami és egyházi ünnepeinkről.A klubtagok által összeállított és előadott műsorral készültünk a farsangra, valamint a karácsonyi ünnepségre. Nem feledkeztünk meg a klubtagok név- és születésnapjáról, közös múzeumlátogatáson vettünk részt, és irodalmi délután keretében ismerkedtünk Wendler Mária - Kristályhíd című könyvével.

Fontos számunkra az egymásra való odafigyelés, a klubtagok a foglalkozásokon kívül is tartják a kapcsolatot, és segítenek egymásnek, ha a szükség úgy hozza.

Természetesen 2019-ben is hasonlóan tartalmas, szórakoztató programokra készülünk. Farsangi, valamint szüreti bált is tervezünk az idei évben ismét. Nem maradhatnak el a közös kirándulások, múzeum látogatások. Irodalmi délután és kézműves foglalkozás szervezése is szerepel a terveink között.

Várjuk a városrészben élő nyugdíjasokat akik szeretnének hozzánk csatlakozni, egy jó közösség tagjaként szívesen részt vennének rendezvényeinken, kirándulásainkon, és fontosnak tartják a tartalmas, ugyanakkor kellemes időtöltést.

vissza


vissza


Képek a klub életéről:

Szüreti mulatság 2015 őszén

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportolóink - Városi Nyugdíjas sportvetélkedő - Vigasz kupa győztesei

 

 

 

 

 

 

 

 

2015. márciusában Budapesten jártunk, és megnéztük a Nemzeti Múzeumot

 

 

 

 

 

 

 

... és a Dohány utcai Zsinagógát is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014. júniusban Budapesten jártunk, és megnéztük az Országházat

 

 

Farsang 2014 február "Alsóvárosi lakodalmas"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerti parti egyik klubtagunk meghívására.